Toraslammen autiotupa

26.10.2009Pasi

Oulun Selittämättömien Ilmiöiden Tutkimusseura kävi tutkimassa Toraslammen autiotupaa 17-18.9.09 / klo 18:00 - 10:00 välisenä aikana. Kohde on tietojen mukaan vanha rantasaunarakennus joka on peruskorjattu eräkäyttöön ja kohteeseen saa mennä kuka tahansa, milloin tahansa ja täysin ilmaiseksi.

Toraslammen autiotuvan tutkimustulokset:

Materiaali:

Ääni- ja videomateriaalia tallennettiin noin kuusi tuntia ja valokuvia otettiin muutama sata.

Todistusaineisto:

OSIT tutkijat kävivät materiaalin läpi perinteisellä tiukalla kammalla ja mahdolliset muusta materiaalista eriävät aihetodisteet otettiin uudelleen kriittisen analyysin kohteeksi. Mitään selittämättömiin ilmiöihin viittaavaa todistusaineistoa emme saaneet ja henkilökohtaiset kokemuksetkin jäivät pyöreään nollaan. Ainoa tavallisuudesta poikkeavaa toimintaa aiheutti lammella asuva yksinäinen joutsen joka pitkin yötä huuteli puolisoaan. Tuvan vieraskirjan mukaan lammella olisi joutsenpari majaillut, mutta toista yksilöä emme missään vaiheessa havainneet.

Tutkinnanjohtajan yhteenveto:

Läpikäydyn materiaalin ja tutkijoiden henkilökohtaiset mielipiteet huomioon ottaen, Toraslammen autiotuvalla ei kummittele. Vaikkakin useat ihmiset ovat väittäneet omien kokemuksien valossa kyseisellä paikalla tapahtuneen selittämättömiä ilmiöitä, ei itse tutkimusten aikana tapahtunut mitään yliluonnollista tai siihen viittaavaa. Emme kuitenkaan voi kiistää paikan omalaatuista ilmapiiriä ja todella viihtyisää ja kodikasta autiotupaa. Jokainen paikalla ollut ilmaisi, ettei pidä mahdottomana uutta vierailua kyseisellä paikalla, mutta ainoastaan virkistysmielessä.

< Takaisin